Folk in Leuven doet zijstap naar jazz en klassiek

Volgende vrijdag, 9 december, palmt Folk in Leuven het Oratoriënhof weer in voor het laatste zolderconcert van 2011. Een speciaal concert, zonder pure folk, maar met een “folky” jazzaccordeoniste die alle stijlen aankan en als voorprogramma een jong klassiek trio met fluitiste Rebecca Van Bogaert (o.a. Orbál, Transpiradansa!).

Trio Aviraï is een klassiek trio bestaande uit drie jonge muzikanten van de Vlaamse en Franstalige Brusselse conservatoria: Alisée Frippiat (harp), Diego Coutinho (cello) en Rebecca Van Bogaert (dwarsfluit). Met hun zeer verschillende achtergronden (Italië, Brazilië en België) en hun enthousiasme om zich samen in nieuwe muzikale sferen onder te dompelen, brengen ze een waaier aan verschillende klassieke stukken, gaande van Ibert, Gagneux (Frankrijk), Huber (Duitsland), Jongen (België), Shankar (India), … tot de Braziliaanse componist Heitor Villa-Lobos.

Anne Niepold, in het verleden al op de zolder te gast met Deux Accords Diront, gaat tegenwoordig solo. Alleen op de scène, de lokroep van de leegte. En een programma met improvisatie, eigen composities en hernemingen in alle kleuren van de regenboog: van Bach tot Nirvana, met een omweg langs … “mag het ietsje meer zijn?”

Praktisch
Vrijdag 9 december 2011, 20u15 (deuren 19u30)
Kassa 10€ / 7€, VVK 9€ / 6€ (korting voor studenten, houders steunlidkaart of Muzmoz-pas)
I.s.m. CC Oratoriënhof, en met steun van de Provincie Vlaams-Brabant, Sabam en Win for Life.
Meer info op www.folkinleuven.be, voorverkoop via reservatie@folkinleuven.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.