Bar del Sol

Maandelijks spreken we af met een groepje vriendinnen uit het middelbaar om een nieuw restaurantje uit te proberen.

Deze maand was dat Bar del Sol, waar we al wel vaak iets waren gaan drinken maar nog nooit iets te eten hadden besteld.

Van de keren dat we er iets waren gaan drinken, wisten we al dat het een heel gezellig zaakje is: warme kleuren tegen de muren, een paar leuke hoge tafeltjes, houten tafeltjes aan een bank tegen de hele zijmuur, heel grote ramen én altijd gezellige muziek op. Aanraders zijn de sangria (een groot en vooral heel lekker glas voor een kleine prijs) en de thee, die je in een Marokkaans setje met bijbehorende kleine glaasjes geserveerd krijgt.

Hoewel het bij de meeste mensen echt wel als cafeetje gekend is, gingen wij dit keer toch om iets te eten. De kaart is niet heel erg uitgebreid (een paar pasta’s, bruschetta’s, broodjes, tapas en ook telkens een paar suggesties) maar met alle lekkere, zuiderse dingen die er op staan was het toch helemaal niet moeilijk om iets geschikt te vinden. Tijdens het zoeken kregen we ook alvast een schaaltje olijven en wat brood.

Ik koos dan voor de pasta met zalm, mascarpone en tomaatjes en mijn vriendin (deze maand waren we maar met twee) koos voor de bruschetta met geitenkaas.

Het is wel jammer dat er geen salades op de kaart staan, maar aan groentjes geen gebrek, zo bleek toen onze borden kwamen. Het bord waarop de bruschetta geserveerd werd, lag namelijk vol met salade. Ook de bruschetta zelf was heel rijkelijk belegd met geitenkaas en appelstukjes. De geitenkaas was zelfs meer dan het dubbele van de portie die je in sommige restaurants krijgt waar ze wel een echte salade serveren. Het gerecht op zich was wel niet echt groot vond ik, maar mijn vriendin zei er genoeg mee te hebben (zeker in combinatie met het brood en de olijfjes waarvan we al veel gegeten hadden). En al bij al kostte het ook maar 6 euro.

Mijn pasta was ook erg lekker (hoe kan het anders met mascarpone): heel smeuïg en met goed veel stukjes gerookte zalm. Mijn portie was daarenboven echt wel groot (heb een deel moeten laten liggen), terwijl ook het mijne maar 9 euro kostte.

Simpel, zuiders en lekker eten voor een laag prijsje dus!

Bar del Sol blijft bij de meesten bekend staan als een erg gezellig cafeetje, maar is dus ook wel degelijk de moeite om al eens een paar uurtjes vroeger heen te gaan zodat je ook de tijd hebt om er wat te eten. Het is absoluut niet duur, het gaat erg snel en het is heel lekker!

Praktisch
Schapenstraat 105, 3000 Leuven
016 30 99 93
www.delsol.be

Openingsuren
Weekdagen van 12u tot 1u
Weekends van 18u tot 1u
Keuken tot 22u en tapas tot sluitingstijd

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Bar del Sol”

Micheline Goes
(on mei 4th, 2013 at 11:23)

Eerlijk, heerlijk, gevarieerd, pretentieloos en democratisch. De bediening is gewoonweg super, in een zuiderse, ontspannen sfeer. Met de schotels aangeboden door Bar del Sol, is het prettig leven.
Ik neem er zoveel mogelijk mensen mee naartoe, uit Oostende, Brugge, Brussel, Antwerpen … iedereen is in de wolken …

 
Lana
(on september 25th, 2013 at 15:30)

I have been to this place twice, and REALLY liked it… till my last visit there on the 22nd of September 2013.
Afte drinking wine and ordering the assortment of tapas, my friend and I were sick for two days which amounts to two sleepless nights, excruciating stomach ache and further consequences.
I am never going back.