K.U.Leuven opent nieuw onderzoeksgebouw op Gasthuisberg

De K.U.Leuven opent vandaag, 8 december, een nieuw onderzoeksgebouw op de campus Gasthuisberg. Een 500-tal onderzoekers en medewerkers uit verschillende domeinen van de Biomedische Wetenschappen hebben hun intrek genomen in gebouw ‘Onderwijs & Navorsing 4′ (O&N4).

De moderne constructie biedt meer dan 30.000 m2 onderzoeksruimte. Bij de nieuwbouw ging veel aandacht naar duurzaamheid en energiezuinigheid. Onderzoekers kunnen rekenen op hoogtechnologische laboratoria en werk- en vergaderruimten die aangepast zijn aan hun noden. Er is ook een ondergrondse parking met 300 plaatsen die de parkeerdruk op de campus moet verlichten.

Het Stamcelinstituut en de meeste onderzoeksgroepen die ook deel uitmaken van het VIB (het Vlaams Interuniversitair instituut voor Biotechnologie) namen intussen hun intrek. In de nabije toekomst krijgen ook een aantal biotechnologische faciliteiten van UZ Leuven in dit gebouw onderdak, zoals ‘clean room’-faciliteiten voor celtherapie en farmaceutische bereidingen, en de weefselbank.
Met de realisatie van dit multidisciplinaire onderzoeksgebouw zet de K.U.Leuven een belangrijke stap in de verdere uitbouw van de ‘Health Sciences Campus’. Op deze campus worden medische en paramedische opleidingen, biomedisch wetenschappelijk onderzoek en hoogwaardige medische zorg samengebracht om elkaars opdrachten te ondersteunen en te versterken.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.