De Dijlemolens

Voor het maandelijks etentje van november gingen mijn vriendinnen en ik deze keer het restaurant ‘De Dijlemolens’ uitproberen.

Het was een hele kunst om een geschikt restaurant te vinden: we waren dit keer met een grote groep en er was dus een uitgebreide menukaart nodig met veel uiteenlopende gerechten om aan ieders wensen te kunnen voldoen. De Dijlemolens was een van de restaurants die tussen de lijst “Tafelen met een hart voor kinderen” stond (een actie waarbij een deel van de opbrengst van het etentje naar naar Foster Parents gaat) en voldeed volledig aan deze vereisten. De kaart is immers heel erg uitgebreid met zowel tapas, salades, wok, tortilla’s, vis, vlees, pasta’s, croques en kroketjes (http://www.dijlemolens.be/kaart/) en wordt ook heel leuk gepresenteerd op hun site. We hadden er alleszins zin in. Al bij al, een goed doel gaan steunen door eens fijn te gaan uiteten, wie heeft daar nu geen zin in!

De Dijlemolens is niet heel makkelijk te vinden: het ligt een beetje dieper gelegen in een zijstraat van de Schapenstraat, je moet goed kijken om het te zien. Het is echter wel een heel fijne ligging: rustig en vlakbij het prachtige Groot Begijnhof. Ideaal na een namiddagje daar vertoefd te hebben om hier even wat te komen eten dus.

Als je binnenkomt in het restaurant staan meteen de streekproducten uitgestald. Het is een erg fijne toets dat er daar zoveel belang aan wordt gehecht. Ook het interieur sprak ons aan: veel fris groen en een gezellige bar en zithoek. Wat wij wel jammer vonden, was dat het echte eetgedeelte toen wij er kwamen vrij leeg was. We kregen een lange tafel in het midden en dat voelde wel een beetje vreemd, met zo niemand rond ons. Dat kan echter natuurlijk ook zijn voordelen hebben als je eens van de typisch Leuvense drukte wil ontvluchten, het is maar hoe je het bekijkt.

Na even in de kaart gezocht te hebben, hadden we allemaal onze keuze gemaakt. Bleek dat de verscheidenheid waar we zo naar op zoek waren geweest niet echt nodig was: bijna iedereen bestelde een salade, op mijn vegetarische lasagne en een pasta carbonara na.

Ik vond mijn lasagne erg lekker, en vooral heel origineel: waar vegetarische lasagne meestal gewone groentelasagne in een kommetje is, kreeg ik hier de lasagne op een bord geserveerd met rauwkost langs, en was de lasagne gemaakt met een speciaal soort uitjes, tomatensaus en gekonfijte groentjes. Erg lekker. Ook de pasta carbonara viel goed in de smaak. Over de salades waren de meningen verdeelder: sommigen vonden het nogal gewoontjes en voor hen had het ook wel wat meer mogen zijn, maar anderen waren dan wel weer heel tevreden.

Wat alleszins ook  leuk was, was dat de kok zelf ook kwam kijken in het restaurant of het eten juist geserveerd werd en of het ons aanstond. Het was tot slot ook niet te duur: de vegetarische lasagne 13,5 euro en de salades gaande van 13 tot 15 euro.

Conclusie: een goed doel gesteund, een gezellige avond gehad, goed gegeten en de portefeuille niet te veel lichter!

Praktisch
De Dijlemolens, Zwartzusterstraat 16/4, 3000 Leuven
016 502 676
Openingsuren: 11u tot 24u (keuken open van 11u tot 14.30u  en van 18u tot 22u door de week en in het weekend doorlopend open). Maandag sluitingsdag.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “De Dijlemolens”

Krista
(on juli 18th, 2013 at 9:49)

Wat een afknapper als je de website met de realiteit vergelijkt. Chef kok bevindt zich duidelijk in een vergevorderde staat van nonchalance op culinair vlak. De mixed tapas schotel (26 euro!) bevatte absoluut niks wat nu ook maar de moeite loonde: ordinaire kaas en salami, wat olijven met feta en een boel vettig gefrituurd spul. Dat kost nu toch echt geen moeite om daar iets spannender van te maken.
Ook de hoofdschotel was een teleurstelling. Hoewel de vis lekker van smaak was lag die onder een waterval van gesmolten boter. Het slaatje had ook al een flinke kneep van de fles mosterd-honing dressing over zich heen gekregen. En de frieten waren ondermaats gebakken.
En kan er eens iemand de grote kuis doen aan het sanitair!

 
Carolien
(on juli 18th, 2013 at 10:23)

Wel, ik moet zeggen dat ik de laatste keer toen ik in de Dijlemolens was, ook wat teleurgesteld was. De kwaliteit van de keuken is er in vergelijking met vroeger op achteruit gegaan. En dat is echt jammer, want de locatie is echt wel uniek in Leuven.

Het sanitair is inderdaad aan vernieuwing toe.