Mangetout in de Tiensestraat

Dat een snelle hap niet altijd ongezond hoeft te zijn, bewijst Mangetout in de Tiensestraat. Je kan er terecht voor salades, verse wraps, warme gerechten en huisgemaakte quiches. Mangetout is een mooie aanwinst in het Leuvense. Alleen jammer dat ze open gegaan zijn vlak voor de werken op het kruispunt van de Tiensestraat en de Vlamingenstraat begonnen. Geen ideale start voor een nieuwe onderneming, al blijven ze te voet bereikbaar tijdens de werken.

Mangetout is ook een traiteur. Ideaal voor wie graag gevarieerde slaatjes bij een barbecue, gourmet of fondue serveert, maar zelf niet de tijd (of het geduld) heeft om al die groentjes te snijden. Je kan gewoon via e-mail bestellen.

De salades van Mangetout zijn vers en origineel, voorzien van een lekker sausje. Zelf probeerde ik al enkele slaatjes en wraps. Heerlijk en absoluut niet duur. Voor twee euro heb je al een wrap, een normale salade kost slechts vijf euro, een grote salade zes euro. De warme gerechten kosten tussen de vijf en zeven euro. Gezond en budgetvriendelijk eten, een mooie combinatie.

De bereidingen van Mangetout zijn dagvers en huisgemaakt. Elke dag wordt de actuele menukaart om 9 uur ‘s morgens online gezet. Handig voor mensen die al op voorhand een keuze willen maken. Persoonlijk vind ik het leuk om ter plekke een keuze te maken, het oog wil ook wat, nietwaar?

Mangetout heeft ook aandacht voor specifieke diëten. Vegetariërs of mensen die glutenvrij of tarwevrij moeten eten, kunnen zonder zorgen een slaatje bestellen. Ook wie een lactose-allergie of een andere voedselallergie heeft kan bij Mangetout een lunch of diner samenstellen. Op de website wordt ook vermeld dat men graag een proevertje aanbiedt als je twijfelt of je iets wel lust.

Ik ben alleszins van plan hier vaker langs te gaan. Spijtig dat ze op zaterdag niet open zijn (bestellingen afhalen kan wel).

Meer info op www.mangetout-leuven.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.