Winterspeeltuin bezorgt kinderen 4 dagen spelplezier tijdens de kerstvakantie

Van maandag 26 tot en met donderdag 29 december 2011 organiseert de stad Leuven de vijftiende winterspeeltuin. Zo krijgen alle kinderen de mogelijkheid om op een plezierige manier hun kerstvakantie door te brengen. Kinderen tussen 3 en 12 jaar kunnen er dagelijks komen spelen. Ze moeten wel vergezeld zijn van een volwassene (ouder, grootouder, nonkel, tante …).

Ook dit jaar telt de winterspeeltuin heel wat attracties: springkastelen, klauterbanen, hindernissenparcours, kindermolens, kindervliegmolentjes, spidertower-powelwave, base jump … Tientallen animatoren staan in voor de veiligheid en de begeleiding van de kinderen.

De toegang tot de winterspeeltuin bedraagt € 5,00 per kind voor een hele dag. Volwassenen mogen gratis binnen. Voor de wachtende ouders en de spelende kinderen zijn er drankjes en hapjes (broodjes, warme wafels, pannenkoeken, ijsjes …). Kinderen met een jeugdcentrumpasje krijgen een gratis consumptie. De winterspeeltuin is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Geschiedenis
De allereerste winterspeeltuin vond plaats in 1997 in een hal op de Philipssite en lokte 1.700 kinderen. Later verhuisde de speeltuin naar de Brabanthal, waar het initiatief bleef groeien. Na de Hal en de Foyer van de Brabanthal, kwamen er 2004 de Agora en de cafetaria bij. In 2010 bezochten 6.608 kinderen de winterspeeltuin, ondanks de sneeuw en de gevaarlijke wegen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.