La Vecchia Napoli

Na in de Knack gelezen te hebben dat dit een van Leuvens beste pizzeria’s was, besloten mijn vriend en ik om er zelf dan ook maar eens een kijkje te gaan nemen.

La Vecchia Napoli is een klein, smal restaurantje in de Pensstraat. Het zal je waarschijnlijk al wel eens zijn opgevallen, want de voorkant is eigenlijk gewoon een groot raam waarlangs je de kok in de keuken zijn pizza’s kunt zien maken, iets wat (ten minste op mij) toch altijd een beetje een hypnotiserend effect heeft.  Als je het restaurant binnenkomt, word je dan ook meteen heel vrolijk begroet door de Italiaanse kok en door een serveerster verder geleid naar de eerste verdieping, waar de tafeltjes zich bevinden. Ik vond dit restaurantgedeelte heel gezellig en verzorgd, met frisse kleurtjes en erg intiem.

Er staan alleen pizza’s op de kaart bij La Vecchia Napoli, maar dan wel 38 pizza’s! Niet moeilijk dus om er iets tussen te vinden wat je aanspreekt. Ik ging voor de pizza settembre en mijn vriend voor de pizza carnivora. Ik vond mijn pizza echt heel lekker: verse bospaddenstoelen, verse aubergine en een perfecte bodem. Mijn vriend vond zijn pizza ook erg lekker, maar zoals de naam al zegt, zul je wel een echte carnivoor moeten zijn om er zelf ook voorstander van te zijn. Pizza’s met normalere hoeveelheden vlees staan uiteraard ook op de kaart.

We hadden zelf gekozen voor het normale formaat van pizza, maar aan het tafeltje langs ons kwamen ze de ‘extra grote’ versie brengen. Ik ben niet zo meetkundig aangelegd, maar het ging hier echt wel over een reusachtige pizza! Ik durf er geen cijfer op te plakken, maar mijn mond viel er alleszins van open.

Voor pizzaliefhebbers is La Vecchia Napoli echt wel een aanrader: heel erg lekkere pizza’s die vooral echt kraakvers zijn, van deeg over tomatensaus tot topping, een gezellig interieur en een fijne bediening.

Smakelijk!

Praktisch
Pensstraat 6, 3000 Leuven
016 29 29 00
www.lavecchianapoli.be
Alleen ‘s avonds open, op zondag gesloten

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “La Vecchia Napoli”

Kat
(on december 30th, 2011 at 12:45)

Dan ziet het er naar uit dat wij pech gehad hebben die ene keer dat we er gaan eten waren.
De pizzabodem was zo dun en slap dat hij de saus en groenten niet kon dragen en we dus een soort deegdrab mochten opeten. Spijtig want voor de rest zaten de smaken wel goed.

 
Anouk
(on januari 3rd, 2012 at 14:08)

We zijn deze pizzeria gisteravond eens gaan uittesten. De pizza’s die op onze tafel werden gezet, waren zeker & vast kraakvers. Scherp geprijsd ook. Toch wel een belangrijk minpunt: we moesten te lang wachten vooraleer onze bestelling opgenomen werd – 1 ober die constant 2 verdiepingen op & neer moet sprinten is echt wel teveel gevraagd… Voor het overige geen kwaad woord over het personeel, zeer vriendelijk. Als afsluiter krijg je bovendien een limoncello van het huis aangeboden. Eén van de betere pizzeria’s van Leuven, oké, maar niet de beste.