Wega organiseert zesdelige cursus sterrenkunde

Geïnteresseerd in de nachtelijke hemel? Gefascineerd door het universum? Altijd al willen weten hoe een ster eigenlijk in elkaar zit, en hoe lang onze zon nog heeft te leven?

Wega, de Leuvense vereniging voor sterrenkunde, organiseert in januari en februari een cursus Sterrenkunde voor Beginners. Voorkennis is niet vereist, maar laat dat de iets gevorderden niet afschrikken: bedoeling is de cursus voor iedereen interessant te maken en te houden.

Een overzicht van de verschillende lessen vind je op de website van Wega. Een les op zaterdagavond bestaat uit twee goed behapbare lesuren met een pauze ertussen; aangevuld met een extra half uurtje over een specifiek thema of – als het mooi weer is – sterrenkunde in praktijk gebracht met de telescopen van de leden van Wega.

De cursus kost 40 euro per persoon. Studenten en scholieren krijgen 25% korting. In de inschrijfprijs is het cursusboek van Wega (nieuwe editie 2011) inbegrepen: een kleurendruk van meer dan 200 pagina’s, prachtige foto’s en met een waarde van 25 euro.

Alle informatie op de site van Wega.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.