Programma Cinema ZED in januari

Cinema ZED begint het nieuwe jaar met Made in Sweden, een mooi overzicht van de beste Zweedse (kort en langspeel-) films van het moment; Traffic, een filmreeks met en over stuntrijders, parkeerwachters en verkeersellende en een geweldig verjaardagscadeau!

Op de afgelopen editie van het Internationaal Kortfilmfestival Leuven ging de Juryprijs voor Beste Europese kortfilm naar Without Snow, een ontroerende filmparel uit Zweden. Dat hoeft niet te verbazen, want filmliefhebbers weten het al langer: Zweden bulkt van het filmtalent. Met de filmreeks Made in Sweden houdt Cinema ZED de vinger aan de pols van de Zweedse filmindustrie en presenteert naast 2 recente releases (Beyond) ook 2 onuitgegeven films (The Girl, Pure) en een double bill van bekroonde kortfilms.

Mijn auto, mijn vrijheid. Voor het hoofdpersonage uit ‘Drive’ gaat die slogan helemaal op: alleen achter het stuur van zijn raceauto is de ‘driver’ in zijn element. Voor de kunstenaars, hobbyisten en excentriekelingen uit ‘Automorphosis’ gaat het nog verder: hun auto is de veruitwendiging van hun persoonlijkheid. Maar de auto, en vooral een te veel aan auto’s, is ook vaak de oorzaak van heel wat frustatie en ellende, zo blijkt uit de andere films uit deze reeks. ‘Week End’ en ‘Trafic’ zijn twee onsterfelijke klassiekers over gemotoriseerde miserie, in ‘The Parking Lot Movie’ is een parkeerterrein de setting voor filosofische bespiegelingen over auto’s en hun bestuurders.

Meer informatie over deze en de andere films uit het programma van Cinema ZED kan je vinden op de ZED-websitewww.cinemazed.be. De folder van januari 2012 kan je hier integraal downloaden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.