STUK viert tiende verjaardag

Op 8 januari 2012 is het 10 jaar geleden dat STUK zijn intrek nam in het vernieuwde STUKgebouw aan de Naamsestraat. Die tiende verjaardag wordt gevierd met een bijzonder, kindvriendelijk concert voor en door een Belgische all-star-band en een klas enthousiaste Leuvense tienjarigen: Kaap Kust Radio + Animalo Africanso.

Kaap Kust Radio is de kindvriendelijke versie van Cape Coast Radio, een band met leden van Isbells, Tomàn, Marble Sounds, Transit en Sleepingdog. Hun gelijknamige debuutplaat is het verhaal van Ed, Ned en Ted, drie dieren uit de Afrikaanse savanne – niet toevallig als je weet dat Nick Berkvens, oprichter van de band, zijn eerste 10 levensjaren in Afrika doorbracht. En dus is ook de begeleidingsband op 8 januari Afrikaanse getint: Animalo Africanso, twintig enthousiaste tienjarigen uit Freinetschool De Regenboog uit Kessel-Lo. Zij werkten maandenlang mee aan het project en zorgen met muziek, tekeningen, liedjes, foto’s en filmpjes voor een extra exotische sfeer op en naast het podium.

Om al in de muzikale Afrikaanse sfeer te komen, bezocht Nick van Kaap Kust Radio samen met de muzikale klas het Afrikamuseum in Tervuren. Een sfeerverslag:

Praktisch
Zonderdag 8 januari 2012 om 15u00
STUK Labozaal

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.