RBG Bar & Grill Leuven

Het splinternieuwe Park Inn Hotel heeft meer te bieden dan enkel kamers voor zakenlieden, het gezellige restaurant is ook de moeite van een bezoekje waard. Om iets te drinken aan de bar als je trein vertraging heeft of voor een lunch of diner met zakenconnecties. Of gewoon om iets te gaan eten als je in de buurt van het station bent.

Wij probeerden het restaurant uit op de allereerste dag van de opening. De menukaart was zowel in het Engels als in het Nederlands opgesteld, volledig in lijn met het internationale publiek dat het hotel hoopt aan te trekken. De keuze op de kaart was beperkt: vlees van de grill (het restaurant heet niet voor niets Bar & Grill), lokale specialiteiten zoals filet américain en stoofvlees, gourmet burgers en een aantal soepen, broodjes en salades. Gerechten die met een hartje zijn aangeduid, bevatten weinig vetten en zout en zijn dus geschikt voor mensen met hart- en vaatziekten. De drankenkaart bevatte warme dranken en frisdranken, Stella en Leffe blondvan het vat, een aantal bieren op fles en een eerder beperkt aanbod aan wijnen, aperitieven en digestieven.

Het interieur van RBG Bar & Grill is modern en aangenaam met comfortabele zetels en stoelen. Een gezellige mix van wit en rood met als blikvanger de (nep-)treinbielzen die als vertikale kolommen opgesteld zijn en zo de ruimte in verschillende hoeken onderverdelen waardoor je nooit het gevoel hebt in een groot en druk restaurant te eten.

Ik bestelde de reuzegarnalen met een Madras currysaus. Omdat de menukaart expliciet melding maakte van bijgerechten, vermoedde ik dat de porties niet al te groot zouden zijn en uit voorzorg bestelde ik een gemengde groene sla. Mijn vriend bestelde een klassieke cheeseburger en de derde persoon in ons gezelschap ging voor de groentensoep en de filet américain, benadrukkend dat je een echt goed restaurant kan herkennen aan de kwaliteit van de geserveerde filet américain.

Als aperitiefje dronken mijn vriend en ik een glaasje cava Campos de Estrellas brut. De cava had duidelijk nog niet lang genoeg in de frigo gelegen, want bij het serveren was hij niet koel genoeg. Nuja, de eerste dag dat een restaurant open is, kan dit natuurlijk gewoon een vergetelheid zijn. Of misschien was men vergeten de frigo voor de dranken aan te zetten. Voor de wijn lieten we ons adviseren door de Rome-kenner in ons gezelschap. We gingen voor een flesje Coltibuono Cetamura Chianti en omdat dit eerste flesje zo goed smaakte en de avond nog jong was, werd er na het ledigen van de eerste fles nog een tweede bijbesteld. De ober maakte bij het aanbieden van de tweede fles wel een foutje: hij schonk de wijn uit de tweede fles in een glas waarin nog wijn uit de eerste fles zat. Alweer geen ramp, maar niet zoals het  hoort.

Mijn portie reuzegarnalen in Madras curry bleek inderdaad aan de kleine kant te zijn, maar de saus met curry en appeltjes was voortreffelijk en het verse brood en de extra bestelde salade maakten dat ik toch voldoende gegeten had. Het was duidelijk een goede beslissing om extra groenten bij te bestellen, want dat ene kerstomaatje en die twee blaadjes sla bij mijn garnalen vond ik een beetje minnetjes. Al had ik nog wel plek genoeg voor de salade met vers fruit en sorbetijs. Spijtig genoeg bleek er geen sorbetijs te zijn (niet geleverd?) en vroeg men mij vriendelijk of vanille-ijs ook mocht. Daar had ik geen bezwaar tegen.

De cheeseburger van mijn vriend smaakte eveneens en de versgesneden frietjes werden leuk geserveerd in een frietzakje met het logo van het restaurant op.

En de filet américain? Onze kenner verzekerde ons dat hij goed was, al mocht het rauwe vlees naar zijn smaak iets pittiger gekruid zijn. Als afsluiter bestelde hij nog een ijsje, om de gaatjes op te vullen.

In totaal kostte dit etentje voor drie personen ons 141 euro, twee flessen wijn, water en aperitieven inbegrepen. Naar mijn aanvoelen zijn de gerechten in de RBG Bar & Grill een klein beetje de duur geprijsd voor wat je op je bord krijgt. Elders krijg je voor minder geld grotere porties die zeker even lekker zijn.

Praktisch
RBG Leuven
Martelarenlaan 36, 3010 Leuven, Belgium
www.rbggrill.com/restaurantleuven

Onze keuze
Groentensoep: 5,50 euro
Filet americain met verse frietjes en garnituur: 15,50 euro
Reuzegarnalen met een Madras currysaus met gemengde groene sla: 13,00 euro
Cheeseburger: 14,50 euro
Salade van vers fruit met ijs: 5,50 euro
Ijs: 5,50 euro

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.