Lena De Winne over ‘Mijn countdown’

Voor wie geïnteresseerd is in de (Russische) ruimtevaart organiseert het Centrum voor Russische Studies op maandag 16 januari om 20u de boekvoorstelling ‘Mijn countdown’ door Lena De Winne, de Russische echtgenote van Frank De Winne. De presentatie wordt gevolgd door een signeersessie en een receptie.

Over het boek ‘Mijn countdown': Op 27 mei 2009 wordt Frank De Winne, samen met de Rus Roman Romanenko en de Canadees Bob Thirsk gelanceerd naar het International Space Station (ISS) waar hij zes maanden lang zal leven en werken. Een bijzondere ervaring, niet alleen voor de astronauten, maar ook voor hun families die achterblijven. Ook al zijn ze duizenden kilometers van elkaar gescheiden, Frank en Lena praten dagelijks met elkaar en zien elkaar één keer per week via de webcam. Samen met de andere astronauten en hun families zoeken ze naar een manier om zes maanden zonder elkaar door te komen. In dit unieke boek vertelt Lena Clarke De Winne het menselijke verhaal achter de ruimtevlucht. Over de lange voorbereiding, het dagelijkse leven aan boord én op aarde en de media-aandacht. Door de ogen van Frank, Bob, Roman en hun vrouwen beleef je de kritieke fases van de lancering, de koppeling aan het ISS en de landing.

Iedereen is welkom, maar gelieve ten laatste enkele dagen op voorhand per e-mail in te schrijven op pieter.boulogne@arts.kuleuven.be. De boekvoorstelling gaat door in de Justus Lipsiuszaal van de Faculteit Letteren, Blijde-Inkomststraat 21 te Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.