Huuradvies nodig? Wetswinkel Leuven

Huuradvies nodig? Dan kan Wetswinkel Leuven u waarschijnlijk verder helpen.

De Wetswinkel is een gevestigde waarde in Leuven: als sinds 1978 wordt er hier gratis huuradvies verleend.

De Wetswinkel is een vereniging van vrijwilligers die ervoor wil zorgen dat een eerste juridisch advies inzake huurzaken voor iedereen beschikbaar is en daarom gratis permanenties organiseert waarop iedereen welkom is om dit advies in te komen winnen, zowel huurder als verhuurder, zowel actueel als toekomstig.

De permanenties worden verzorgd door rechtenstudenten die hiervoor bijkomende vorming hebben gevolgd in de vorm van een gespecialiseerde cursus en kijkpermanenties. Pas indien zij daarna voor een examen slagen, mogen zij zelf optreden als adviesverleners. Hun kennis wordt daarenboven op peil gehouden door extra vormingsavonden over actuele onderwerpen. Let wel, het advies is beperkt tot huurproblemen!

De permanenties vinden wekelijks plaats op woensdag, van 19u tot 21u in de Rijdende Artillerielaan 6, 3000 Leuven. Het permanentielokaal ligt in het wijkbureau Sint-Maartensdal. Elke eerste dinsdag van de maand, eveneens van 19u-21u, wordt er daarnaast ook een permanentie georganiseerd in Kessel-Lo, in wijkbureau Het Broek, Domeinstraat 59, 3010 Kessel-Lo.

Er hoeft op voorhand geen afspraak gemaakt te worden, het is gewoon georganiseerd zoals een spreekuur. Het is het beste om uw contract en andere relevante documenten mee te nemen zodat er het best mogelijk advies verleend kan worden. Dat advies zal wel niet schriftelijk zijn, maar hopelijk bent u ook al verder geholpen met het mondeling advies van deze gemotiveerde studenten!

Voor meer informatie kan u ook eens kijken op www.wetswinkel-leuven.be

Men zegge het voort!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.