Paul Broos over de geschiedenis van de heelkunde in Leuven

Davidsfonds Leuven Centrum presenteert “De geschiedenis van de heelkunde in Leuven” door Prof. dr. em. Paul Broos.

Paul Broos neemt het publiek mee in de boeiende geschiedenis van de geneeskunde. Meer in het bijzonder schetst hij de rol van Leuven in de heelkunde. De medische faculteit, opgericht kort na het ontstaan van de universiteit, lag aan de basis van verschillende wetenschappelijke en praktische veranderingen in de geneeskunde. Maar ook de brede maatschappelijke context komt aan bod. Oorlogen, uitvindingen, filosofische strekkingen en cultussen hebben de heelkunde mee beïnvloed.

Paul Broos was jarenlang diensthoofd-directeur heelkunde en hoofd traumologie UZ Leuven. Hij is een van de weinige Vlamingen die het bracht tot Fellow of the Royal College of Surgeons of England. Hij is voorzitter van de raad van de Orde van Geneesheren Vlaams Brabant en zet zich in voor het historisch archief van de Universitaire Ziekenhuizen.

De causerie van prof. Broos is een aanrader voor wie interesse heeft in geschiedenis, Leuven en geneeskunde. De professor is bovendien een boeiend -en bekend- spreker. De causerie vindt plaats in het historisch auditorium van UZ Sint-Rafaël.

Praktisch
Dinsdag 17 januari 2012 om 20 uur
Auditorium HistarUZ,
 Kapucijnenvoer 35,
 3000 Leuven
Toegang: 5 euro (4 euro voor leden van het Davidsfonds)

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.