Nieuw plan sociale eengezinswoningen in Heverlee

Bouwheer Swal, de ontwerpers BA-P architecten en LAND architecten en de stad Leuven stelden dinsdagavond het geëvolueerde sociale woningproject in de Zwaluwenlaan te Heverlee voor aan de buurtbewoners.

In de nieuwe plannen komen 23 sociale woningen. Het worden allemaal vrij klassieke, grondgebonden eengezinswoningen met voortuin. Het merendeel van deze woningen vervolledigt de straatwand, terwijl 8 woningen iets dieper liggen waardoor er een pleintje ontstaat. Zowel de 15 woningen langs de straat zelf als de 8 woningen aan het pleintje, hebben verschillende hoogtes maar zijn opgebouwd met dezelfde materialen en volgens eenzelfde structuur. Hierdoor vormen ze samen een homogene, maar toch levendige straatwand.

De 25 parkeerplaatsen liggen achterin op het terrein zelf, zodat er geen extra druk komt op de bestaande parkeerplaatsen op de openbare weg. Ze zijn toegankelijk via de zijkant van het pleintje. Het hele project is een nieuwe versie van een eerder voorgesteld project in 2010 en zal afhankelijk van een hele reeks factoren op halflange termijn gebouwd worden.

Bookmark and Share

Post een reactie