sp.a maakt lijst gemeenteraadsverkiezingen bekend

Na de aanduiding van lijsttrekker Louis Tobback op maandag 12 december, legde de sp.a afdeling Leuven op donderdagavond 12 januari de laatste hand aan haar volledige kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. De lijst, die gisterenavond met 97% door de Algemene Vergadering goedgekeurd werd, werd vandaag voorgesteld aan de pers. Hiermee is de sp.a de eerste Leuvense partij die haar lijst voorstelt aan het grote publiek.

Bij de voorstelling van de lijst gaf huidig burgemeester Louis Tobback aan dat de samenstelling van de lijst met grote eensgezindheid gebeurde. Hij benadrukte dat de sp.a in Leuven met de nodige ambities naar de verkiezingen gaat: de sp.a ambieert hun aantal verkozenen te verhogen van 19 naar 20.

Bovenaan de lijst van de sp.a Leuven zullen de kiezers vertrouwde namen terugvinden, zoals de huidige schepenen Denise Vandevoort (op nummer twee), Dirk Robbeets (op drie), Myriam Fannes, Mohamed Ridouani en Jaak Brepoels. De eerste twaalf kandidaten op de lijst zijn dan ook exact dezelfden als bij de verkiezingen van 2006. Maar er staan ook nieuwe mensen op de lijst. Vanaf nummer 14 tot en met nummer 26 is het aan de jongeren om zich te bewijzen. De gemiddelde leeftijd van de kandidaten op de lijst op het moment van de verkiezingen zal 45 zijn, al moet gezegd dat de burgemeester een serieuze outlier vormt.

Half mei organiseert de sp.a een stadscongres om hun programma vast te leggen.

Bekijk de volledige lijst online.

Dit artikel is een eerste artikel in aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “sp.a maakt lijst gemeenteraadsverkiezingen bekend”

Stef Stuntpiloot
(on januari 13th, 2012 at 23:32)

Het programma zal weer lachen worden. Loze beloftes ten aanzien van fietsers en voetgangers. Mooie praatjes over hoe fantastisch een zone 30 wel niet is. “Geordende chaos” op het martelarenplein. Een woonbeleid waar leegstand nog steeds gedoogd wordt. Eén op vijf parkeerplaatsen die aan fietsers beloofd worden doch nooit lijken te materialiseren. Nog een paar camera’s links en rechts, die zogezegd “ontradend” werken, maar in de praktijk of niets gezien hebben, of wegens luiheid niet bekeken worden. Gooi er nog een paar onbetaalbare, megalomane woonprojecten bij en we zijn weer rond.

Wat er nog socialistisch is aan de Leuvense SP.A, joost mag het weten.

 
BiL
(on april 26th, 2012 at 4:34)

Stef Stuntpiloot vliegt beter ergens anders heen. Hoewel zijn houding hem zal volgen. Een mix van negativiteit en leugens. Of hij is zelf één van die beschreven luie personen achter de camera. Ik weet trouwens dat Joost het programma van de gemeenteraad nog meer opvolgt dan Stef. Commentaar op dit bericht? Toch niet door het feit dat ik geen bronnen gebruikte bij al mijn beweringen zeker? Geen nood, ik, net als Stef, beschouw mezelf als een expert in de materie waarover ik het net had.