ZEIT (Marc Vanrunxt)

Tangerine Dream is een van de grootste namen uit de geschiedenis van de elektronische muziek. Samen met andere kolossen als Can en Kraftwerk bepaalden ze de krautrocksound van de jaren ’70, die decennia later bands als Joy Division, Bowie of Radiohead hevig zouden be├»nvloeden. Ook in de danswereld laat Tangerine Dream nog altijd sporen na: ZEIT, hun derde plaat, vormt de basis voor de gelijknamige choreografie van Marc Vanrunxt. De vier delen van de plaat worden vertaald naar vier stemmen van kunstenaars en filosofen, die praten over hun werk. Het resultaat is een prachtig duet tussen beweging en geluid, met als inzet de oneindige kleinheid van de mens.

Praktisch
Vrijdag 27 jan 2012 om 20u30 in STUK Soetezaal

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.