Mithe vzw brengt Musical ‘Little shop of horrors’

Begin februari gaat de eerste productie van dit seizoen van Musicalcompagnie Mithe in première. Na de vorige succesvolle producties (met de voorstelling ‘Company’ kaapte Mithe de Vlaamse Musicalprijs weg!) zijn de verwachtingen hoog gespannen. Het wordt dus uitkijken naar ‘Little Shop of Horrors’ van Alan Menken en Howard Ashman.

Little shop of horrors
Seymour Krelborn is een mislukkeling, hij woont in de achterbuurt van een grootstad en werkt in de armtierige bloemenwinkel van de gierige Mushnik. Hij kweekt en experimenteert met nieuwe planten, maar de zaken gaan slecht en Seymour is bijzonder onhandig. Ontslag dreigt. Gelukkig is er nog de lieve, maar bedeesde collega Audrey, waar Seymour stiekem op verliefd is. Zij dringt er bij Seymour op aan om zijn nieuwste creatie op de markt te brengen. Het wordt een succes. Niet alleen nieuwe klanten, maar zelfs de nationale pers trekt naar de duffe winkel om het wonderbaarlijk exemplaar te kunnen bewonderen. De plant heeft echter een kwalijke eigenschap: hij leeft van menselijk bloed…
Regisseur Steven Devillé (De Reynaertgesellen Leuven) vatte de absurde verhaallijn fris en origineel op. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er voor kenners én leken een mooie avond van te maken: indringende ballads, grappige visuele toestanden, eenvoudige en goed klinkende koordelen. Zowel het verhaal als de muziek zijn erg toegankelijk en zullen ongetwijfeld een ruim publiek, van jong tot minder jong weten te bekoren.

Praktisch
3-4-9-10-11-16-17 en 18 februari 2012, telkens om 20u.
De voorstellingen gaan door in het Reynaerttheater, Redingenstraat 4, 3000 Leuven. Kosteloze parking beschikbaar.
Tickets kosten €13/€11 (-12j, +60j, OPENDOEK, Cultuurkaart KULeuven)
Voor meer info en het reserveren van plaatsen: www.mithe.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.