Lichtfeest in Groot Redingenhof

Op vrijdag 27 januari 2012 vindt het 22ste Lichtfeest van buurtwerking Groot Redingenhof plaats.

Feestvierders ontmoeten elkaar op de bleekweide van het Groot Begijnhof vanaf 19.45 uur. Om 20 uur trekt de lichtjesstoet met fakkels, lampions en muziek door de buurt. Eigenhandig gemaakte lampions zijn natuurlijk het mooist, maar er kunnen ook fakkels en lampions ter plaatse worden aangekocht.

Het traject van de lichtjesstoet: vertrek op de bleekweide van het Groot Begijnhof, Volmolenlaan, Redingenstraat, Kapucijnenvoer, Ten Hovelaan, Remi Vandervaerenlaan, Janseniusstraat, Redingenhof, Redingenstraat, Schapenstraat, Zwarte Zustersstraat, Groot Begijnhof en terug naar de bleekweide. De bewoners van deze straten zullen vanaf 20 uur lampjes of kaarsjes voor hun raam zetten.

Het grote vreugdevuur wordt omstreeks 20.45 uur op de bleekweide door de nieuwe lichtkoning(in) aangestoken, terwijl de deelnemers kunnen genieten van het samenzijn bij een warm soepje, een hapje en een drankje.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.