OPROEP ARCHITECTUURPRIJS LEUVEN 2012

In het najaar 2012 reikt de stad Leuven ism vzw Stad en Architectuur de vierjaarlijkse Architectuurprijs Leuven uit. De stad wil kwalitatieve hedendaagse architectuur onder de aandacht brengen en gaat op zoek naar projecten die kwaliteit uitstralen door hun architecturale vormgeving, hun relatie tot de omgeving, hun bijdrage tot het straat- en stadsbeeld. Architecten en bouwheren kunnen tot 15 februari projecten indienen.

Welke projecten komen in aanmerking?

  • projecten gerealiseerd op het grondgebied Leuven (pc 3000, 3001, 3010, 3012 en 3018)
  • met een oplevering tussen 15 februari 2008 en 15 februari 2012 en
  • uit de disciplines architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur, zowel nieuwbouw als renovatie. Zuivere interieurprojecten komen niet in aanmerking.

Het dossier, in het Nederlands opgesteld, moet samengesteld zijn uit:

  • het inschrijvingsformulier,
  • een technisch dossier, in digitale vorm, bestaande uit alle relevante tekeningen van het project, 10 afbeeldingen van de realisatie en een toelichting bij het project
  • het akkoord voor deelname van de bouwheer
  • een aangifte van in acht te nemen vermelding van auteurs (van foto’s).

Selectie

Na een eerste selectie zullen niet één, maar drie jury’s hun laureaat aanduiden: een ambtelijke jury, een vakjury en als publieksjury kunnen alle bezoekers van de tentoonstelling een stem uitbrengen voor hun favoriete project.

Prijs

Het prijzengeld bedraagt in totaal 7.500 euro. De drie winnende projecten worden, samen met de andere genomineerde inzendingen, aan het brede publiek voorgesteld op een tentoonstelling in het Leuvense museum M.

Meer informatie Het volledige wedstrijdreglement inclusief inschrijvingsformulier kan je ook via de website www.stadenarchitectuur.be of contacteer de vzw Stad en Architectuur, Petra Griefing, voor bijkomende informatie (petra.griefing @stadenarchitectuur.be, t. 016 22 22 39).

Uiterlijke inzenddatum

15 februari 2012

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.