Groen in de straat in Cardenberch

Op zondag 15 januari klonken het stadsbestuur en de bewoners van woonerf Cardenberch op een nieuw jaar én op ‘Groen in de straat’, een mooi ‘Kom op voor je wijk’-project.

Sinds 2000 ondersteunt de stad initiatieven van buurtbewoners die hun woon- en leefomgeving aangenamer maken. Het gaat in de eerste plaats om financiële steun (tot € 18.600), maar de stad kan ook zorgen voor materiële en logistieke steun (advies, technische hulp, transport,…). Zowel aanvragen voor zichtbare fysieke verbeteringen als voor sociaal-culturele activiteiten komen in aanmerking.
Alle inwoners van Leuven kunnen projectvoorstellen indienen. De belangrijkste voorwaarden zijn dat het voorstel tegemoet komt aan een behoefte in de buurt en dat de realisatie het samenleven versterkt.

De bewoners van Cardenberch wilden het woonerf meer ‘groen leven’ geven en de verkeersveiligheid verhogen door enkele bomen te planten. De bomen fungeren als verkeersremmer maar ook als actief bindmiddel tussen de bewoners. Er werden al leuke activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Zij beschilderden de nestkastjes die nu in de bomen pronken.
We zijn ervan overtuigd dat de burencontacten nog verhogen in een gezellige groenere buurt en het organiseren van bijkomende leuke activiteiten met de kinderen. Deze realisatie sluit perfect aan bij de doelstelling van Kom op voor je wijk: het stimuleert buurtontmoeting en bevordert de leefbaarheid door een duurzame fysieke ingreep”, zegt schepen Denise Vandevoort over dit project.

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Groen in de straat in Cardenberch”

Antje Bex
(on januari 26th, 2012 at 20:17)

Waar is Cardenberch?Ergens in het Leuvense, maar waar juist?
In de Streekkrant stond dit artikel ook, handig om er toch een straat of omgeving bij te zetten, ken heel Leuven en omstreken, maar die nieuwe wijken niet!
Antje

 
Dries
(on januari 27th, 2012 at 14:11)

Cardenberch ligt aan de Kaboutermansstraat in Leuven. Dat is in de geburen van het kruispunt van de Brusselsestraat met de ring.

De website met o.a. een omgevingsplan: http://www.cardenberch.be/

De locatie op google maps: http://maps.google.be/maps?q=Cardenberch,+Leuven&hl=nl&ll=50.881235,4.684467&spn=0.00526,0.016512&sll=50.882345,4.68487&sspn=0.00263,0.008256&gl=be&hnear=Cardenberch,+3000+Leuven,+Vlaams-Brabant,+Vlaams+Gewest&t=h&z=17

 
Antje Bex
(on januari 28th, 2012 at 3:05)

Dries,
Dank u!
Ken de Kaboutermansstraat wel, maar weet nu tenminste waar die wijk ligt.
Weet je ook van waar die naam komt?
Antje