Jo Schelkens, nieuwe dirigent van harmonie Panta Rei uit Leuven

Voor het Leuvense harmonieorkest Panta Rei was 2011 een eerder bewogen jaar, want met Panta Rei Intiem, twee prachtige optredens in het stemmige Iers College te Leuven, stopte de samenwerking tussen dirigent Hendrik Stinders en het orkest. Panta Rei moest dus op zoek gaan naar een opvolger en vond die na enkele proefrepetities in Jo Schelkens.

Jo is 33 en woont in het Oost-Vlaamse Lebbeke. Hij startte zijn muzikale carrière op 14-jarige leeftijd als klarinettist, maar realiseerde zich blijkbaar vlug dat zijn voorkeur in hoofdzaak uitging naar orkestdirectie. Als chef-dirigent leidt Jo ondertussen orkesten in Halle, Meerbeke, Ternat en nu ook Leuven.

Panta Rei zelf heeft de winterperiode gebruikt om haar werking grondig te herzien en is er van overtuigd met Jo Schelkens een nieuwe start te nemen. Niet alleen een nieuwe dirigent, maar ook nieuwe muzikanten moeten mee aan die toekomst bouwen. Panta Rei wil zich de volgende maanden vooral in Leuven tonen, maar wil in het najaar ook schitteren op het Vlamo-concours. Om zich daarop voor te bereiden, zoekt de harmonie nog muzikanten die vanaf 5 februari (van 10 tot 12u30) elke zondagvoormiddag mee komen repeteren in het Redingenhof en die in de zomer met een repetitie- en concertreis in Zuid-Frankrijk het repertoire voor het concours mee willen instuderen. Het is Jo Schelkens die de taak op zich heeft genomen om dit project tot een goed einde te brengen.

Als de uitspraak die te lazen valt op de site van het Philharmonisches Kammerorchester Berlin “Sucht ein Orchester einen Dirigenten, sollte der 30 Jahre alt sein und 20 Jahre Erfahrung haben” klopt, dan zit Panta Rei met Jo Schelkens de volgende jaren alvast op rozen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.