Dichters drinken Poezie tijdens Gedichtendag

30CC zet op 26 februari het literaire jaar 2012 goed in met een uitgebreid programma op Gedichtendag.

‘Gedichtendag’ is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. In Leuven ontdek je negen dichters tijdens een poëtische kroegentocht langs vijf cafés. “Dichter bij u, meer zelfs, met de dichter naar de kroeg”, dat is het idee van deze ‘tournee’ in hartje Leuven. Een plejade dichters geeft een rondje poëzie met een schuimkraag van twee centimeter. Hef het glas op kunst, poëzie en passie!

Tijdens de tocht langs vier karakteristieke cafés maak je kennis met het werk van negen dichters. Winnaar van de Vlaamse Cultuurprijs en Leuvenaar Paul Bogaert bijt in De Dry Coppen de spits af. Hij krijgt het gezelschap van de West-Vlaamse stillist André Sollie. Café Libertad leent zich het beste tot de verbale oerkracht en poëtische daadkracht van de enige Leuvense punkdichter, Didi De Paris.

Lekker intiem en ingetogen is café Bluesette de ideale plek om kennis te maken met gloednieuw werk van Steven Dusoleil. Zijn recent verschenen bundel ‘Mussen’ getuigt van vakmanschap en poëtische puurheid. Hij wordt gekoppeld aan de jonge, nog steeds beloftevolleLotte Dodion. Zij bewijst dat ze de terechte winnares was van ‘Brabantgedicht 2010′. Ondertussen is zij een veel gevraagde gaste op diverse podia in Vlaanderen en Nederland. In café De Oase leer je Joris Ivens en Yella Arnauts kennen.

Het programma sluit af in het muziekcafé At the Bebop met ‘Weg met Dichters’. Jan Hautekiet en Rick de Leeuw zorgen er voor de muzikale noot.

Bekijk het volledige programma.

 

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.