105.000 bezoekers voor STUK in 2011

STUK heeft opnieuw een bijzonder goed gevuld én druk bezocht jaar achter de rug. In 2011 ontving STUK iets meer dan 105.000 bezoekers voor zijn activiteiten, dat zijn er ongeveer 1.000 meer dan in 2010.

Op vijf jaar tijd steeg het publieksbereik van STUK met 31.000 bezoekers, van ca. 74.000 in 2006 naar ca. 105.000 in 2011 (= +42%). Deze snelle publieksgroei was enerzijds het resultaat van het nieuwe artistieke beleid vanaf 2006 en anderzijds het resultaat van de samenwerking met onderwijsinstellingen, andere culturele actoren en de innovatieve bedrijfswereld uit de regio. Sinds enkele jaren maakt STUK immers meer dan ooit werk van een verregaande verankering in de regio zonder hierbij zijn nationale en internationale opdracht uit het oog te verliezen.

De laatste twee jaar is de stijging echter volledig te danken aan de discipline ‘film’. Die discipline wordt in STUK ingevuld in nauwe samenwerking met de vzw Fonk. Sinds 2002 werkt die organisatie vanuit Kunstencentrum STUK waar ze, in een unieke residentieformule, de discipline ‘film’ voor haar rekening neemt. Cinema ZED, de bioscoop van het kunstencentrum, kreeg met name door het wegvallen van Studio Filmtheaters in Leuven een extra duw in de rug.

Bovenop deze aantallen zijn er ook nog duizenden mensen (schatting: 10.000) die het afgelopen jaar een feestje (Eindfeest, STARTfeest, …) bijwoonden in STUK. Die zijn niet opgenomen in de cijfers.

Een overzicht van de publieksevolutie per discipline sinds 1998 (klik voor groter):

De cijfers voor 2011:

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.