Veronique Vandekerchove, conservator van M, overleden

Een tragisch ongeval maakte veel te vroeg een einde aan het leven van Veronique Vandekerchove (1965-2012), hoofdconservator en adjunct-intendant van M – Museum Leuven. De Leven in Leuven redactie wenst familie, vrienden en collega’s van Veronique veel sterkte in deze moeilijke tijden.

Veronique Vandekerchove werkte sinds 1992 in het Stedelijk Museum in Leuven. In 1998 werd ze aangesteld als conservator van het Stedelijk Museum Vander Kelen-Mertens. In 2009 opende het vernieuwde museum M de deuren. Sindsdien was Vandekerchove onder meer verantwoordelijk voor de collecties en de historische tentoonstellingen. Onder haar leiding kreeg het museum vorig jaar de museumprijs.

Onze innige deelneming.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Veronique Vandekerchove, conservator van M, overleden”

Kristiaan Magnus
(on januari 27th, 2012 at 13:29)

op een tragische manier ons ontrukt
een beminnelijk persoon is ons ontnomen
wie durft er nog fietsen op de tiensesteenweg bij valavond?

 
Jan van Helmont
(on januari 27th, 2012 at 23:28)

Dit is te moeilijk. Dit is onmogelijk. Dit is niet te behappen. Het is gewoonweg te zwaar. Rust zacht, V.V.