Winterwandeling in provinciedomein Kessel-Lo

Op zondag 29 januari 2012 organiseert het provinciedomein Kessel-Lo een gegidste winterwandeling in het natuurreservaat Lovenarenbroek en omgeving.

‘Zelfs op een koude winterdag in januari is er heel wat te zien in de natuur. Zo trekt het relatief warme bronwater, dat hier het hele jaar op veel plaatsen uit de grond sijpelt, altijd wel wilde dieren aan. Op de vijvers zitten steeds verschillende soorten watervogels en juist aan het einde van de winter en in het vroege voorjaar is hun verenkleed het mooist. Soms verblijven er zelfs een aantal zeldzame soorten uit het hoge noorden. Die prachtige vogels verdienen zeker onze aandacht’, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor provinciedomeinen.

Praktische informatie:

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.