20ste editie ITHAKA zoekt 20 jonge kunstenaars om klooster te ontwijden

Ithaka blaast dit jaar twintig kaarsjes uit. Het beeldende kunstenfestival voor jong talent gaat elk jaar door op een andere locatie. Dit jaar strijkt het festival neer in het beschermde Leuvense Kartuizersklooster, de geheime parel van de stad. Gegroeid uit een eendagsfestival in 1992 is Ithaka geëvolueerd naar een glorieuze midweek gedragen door een schare aan vrijwilligers en studenten ondersteund door LOKO, de Leuvense studentenraad.

Ithaka is het festival van de eerste keer. Ithaka zoekt twintig verse kunstenaars die voor het eerst willen tentoonstellen voor een groot publiek. Alle media en alle kunstvormen zijn welkom. Voor de selectie werkt Ithaka samen met M – Museum van Leuven en kunstencentrum STUK. Op het pad naar Ithaka kunnen de kunstenaars rekenen op financiële ondersteuning, workshops en infosessies op maat. Geïntereseerden kunnen zich kandidaat stellen voor zondag 19 februari. De tentoonstelling loopt van 25 tot 28 april 2012

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.