Leerlingen Wijnpers testen unieke duurzame fietslamp

Op vrijdag 27 januari testten leerlingen van de provinciale school De Wijnpers uit Leuven unieke, duurzame fietsachterlichten. Om 10 uur vertrokken een 30-tal leerlingen van De Wijnpers, medewerkers van Velo en gedeputeerde Karin Jiroflée bij Velo voor een fietstocht naar hun school, waarna ze meer uitleg over hun schoolfiets en het unieke achterlicht kregen.

De Wijnpers kocht 30 fietsen voor kort schoolvervoer. Maar schoolfietsen zorgen vaak voor problemen. Ze zijn oud, versleten en leerlingen gaan er niet zachtzinnig mee om. Daarom ontwikkelde vzw Velo een duurzame, robuuste en veilige fiets. Het achterlicht is uniek. Het is een innovatief concept dat ontwikkeld werd door Fablab van de KU Leuven en de Stad Leuven. Het licht werkt draadloos, zonder batterijen, is stevig en geeft weinig weerstand.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.