Nieuwe toeristische horecagids

Het toerisme blijft het goed doen in Leuven. De cijfers voor de eerste 9 maanden van 2011 zijn bekend gemaakt. Daaruit valt af te leiden dat het aantal overnachtingen in Leuven stijgt tegenover 2010. Er is de laatste jaren hard gewerkt aan de toeristische promotie van Leuven: er werden verschillende nieuwe producten ontwikkeld: wandelingen, werffolder, arrangementen, oprichting congrescel, M als belangrijke troef, …

Toerisme Leuven en HoReCa Leuven sloegen de handen in elkaar en beslisten om samen een nieuwe restaurant- en cafégids te maken. De toeristische gids van de stad Leuven bestond uit 7 themagidsjes: architectuur, universiteit, evenementen, rondleidingen, fietsen en wandelen, logeren, restaurants/café en een stadsplan.

Naast het themagidsje over horeca (restaurants, café’s) gaf ook HoReCa Leuven een eigen gids uit. In de gids van HoReCa Leuven ontbrak echter  toeristische informatie. Omdat deze gids onvolledig was en enkel in het Nederlands verscheen, was deze niet bruikbaar als toeristische gids. Daarom werkten HoReCa Leuven, Toerisme Leuven, Centrummanagement en Middenstand Groot Leuven voor de eerste maal samen aan een brochure die een overzicht biedt van alle Leuvense horecazaken.

Toerisme Leuven verrijkte de gids met 10 bladzijden toeristische informatie, onder andere over brouwerijbezoeken en Leuvense streekproducten. De toeristische info werd vertaald in vijf talen: Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans.

Door de samenwerking kon ook de oplage sterk stijgen. Het horecagidsje in handig pocketformaat zal een oplage hebben van minstens 30.000 exemplaren. De horecagids wordt gratis verdeeld aan de balie van Toerisme Leuven, op 11 toeristische beurzen en in de deelnemende handelszaken.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.