Student Welcome Snow edition

Op donderdag 16 februari 2012 wordt op de Grote Markt de Studenten Welcome Snow Edition georganiseerd. De Oude Markt is al 23 jaar het toneel voor de traditionele Studenten Welkom aan het begin van het nieuwe academiejaar. Het succes van dit event maakte dat ook andere studentensteden het concept kopieerden. De brug naar een nieuw event dat een feestelijke aftrap moet betekenen voor het tweede semester was dan ook snel gemaakt. Vzw Oude Markt zet samen met Leuvens grootste studentenkringen Ekonomika, VTK en VRG de schouders onder dit nieuwe event, met steun van de stad Leuven en de KULeuven.

Schepen Vansina verduidelijkte dat dit event de rol van Leuven als trendsetter waarmaakt en dat deze nieuwe Student Welcome bijdraagt aan het positief imago dat de Oude Markt wil uitdragen. Hij stelde wel als voorwaarde dat het effectief moest sneeuwen op donderdag 16 februari. Op de persconferentie was die voorwaarde voor sneeuw alvast vervuld.

Zwevend op een podium hoog boven de Oude Markt zullen op de traditionele studentenuitgangsavond top DJ’s het beste van zichzelf geven. Het centrale boogpodium dat in het midden van de Oude Markt zal staan is het ontwerp van Thomas Boets die ook tekende voor het podium van de laatste editie van Leuven countdown.  Net als bij Leuven Countdown zullen de Kortestraat en de Collegeberg als hoofdingangen fungeren. Er wordt een extra fietsparking voorzien op het Hogeschoolplein.

De affiche ziet er als volgt uit:

Op de de facebook-pagina hebben al meer dan 5000 mensen laten weten dat ze van de partij zullen zijn. Ambiance verzekerd!

Student Welcome Snow edition

Student Welcome Snow edition

Meer foto’s op flickr.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.