fABULEUS zoekt vers bloed

Repeteren en toeren met fABULEUS is een onvergetelijke ervaring. Dit voorjaar organiseert  fABULEUaudities voor maar liefst 3 nieuwe jongerenproducties. De 3 centrale makers (Ugo Dehaes, Michiel Vandevelde en Carl von Winckelmann) hebben stuk voor stuk hun roots in regio Leuven. De audities vinden plaats in het gloednieuwe Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK), Vaartkom 4, Leuven.

1. fABULEUS zoekt voor “GIRLS” MEISJES TUSSEN 10 EN 13 JAAR die graag en veel dansen en niet bang zijn om zich moe te maken. De dansstijl is hedendaags, maar hoe meer eigenheid hoe beter. Auditie op 10 maart 2012 (14u30 – 19u). Of op 11 maart 2012 (9u en 13u). Tweede ronde op 24 maart (13u30 – 20u).

In 2011 maakte choreograaf Ugo Dehaes de voorstelling Women, een hedendaagse dansproductie met oudere dansers die lovend onthaald werd in de pers, en geselecteerd werd voor het Theaterfestival.

In februari 2013 zal Girls in première gaan, waarbij Ugo zich zal laten bijstaan door Natascha Pire (die meedanste in Women, en voor fABULEUS o.a. Everland meecreëerde). fABULEUS zoekt hiervoor meisjes die na de audities van maart vanaf augustus 2012 van start willen gaan met de repetities.

2. fABULEUS zoekt voor “VELDEKE” MUZIKANTEN, SPELERS, DENKERS, SCHRIJVERS… TUSSEN 13 EN 23 JAAR die iets te vertellen hebben over DE LIEFDE of de wereld van vandaag. Onze deuren staan ook wagenwijd open voor dansers, zangers, filosofen, economische analysten, milieuactivisten, … Auditie op 3 of 4 maart 2012 (11u – 19u). Tweede ronde op 10 maart (10u – 13u).

Michiel Vandevelde waaide als 13-jarige binnen bij fABULEUS en danste mee in verschillende jongerenproducties. Later maakte hij samen met Jozef Wouters en Menno Vandevelde de fABULEUSproductie Opera. een werkstuk. Momenteel zit hij in zijn afstudeerjaar aan de dansschool P.A.R.T.S.. Met Veldeke maakt hij de cirkel rond en creëert hij voor de eerste keer met jongeren. Eind juni 2013 gaat de productie op locatie in Alden Biesen in première, in het najaar van 2013 volgt de zaalversie van Veldeke (werktitel).

3. fABULEUS zoekt voor “OTHELLO” ACTEURS TUSSEN 15 EN 22 JAAR die zich graag vastbijten in een klassieker. De rolverdeling krioelt van de mannen, dus jongens hebben een streepje voor, maar ook meisjes zijn meer dan welkom. Auditie op 11 maart 2012 (14u – 21u).

Carl von Winckelmann maakt met Othello zijn tweede theaterproductie met jongeren bij fABULEUS. Zijn eersteling, Kasimir en Karoline, was net als Othello een bewerking van een repertoiretekst. De première is voorzien voor april 2013 en gaat het seizoen nadien op tournee.

Info en inschrijvingen: www.fabuleus.be en elea@fabuleus.be
fABULEUS Vaartkom 4 3000 Leuven

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.