De Wijnpers ziet bos door de bomen

De leerlingen van het zevende specialisatiejaar ‘tuinaanleg en -onderhoud’ van de provinciale school De Wijnpers uit Leuven gaan van 6 tot 10 februari een stukje Meerdaalwoud beheren.

De Vlaams-Brabantse bossen dienen kwaliteitsvol beheerd te worden. Alles begint met een goede opleiding. De leerlingen ‘tuinaanleg en -onderhoud’ van De Wijnpers grepen hun kans en volgen een cursus ‘kwaliteitsvol bosbeheer’.
Na een theoretisch programma over veiligheid, wetgeving en persoonlijke attitudes, trekken we van maandag 6 februari tot en met vrijdag 10 februari het bos in voor ‘het echte werk’. We leren er zaag- en veltechnieken, het hout wordt deskundig verwerkt en de kettingzagen veilig gescherpt‘, zegt Guido Hautekeete, leraar van De Wijnpers.

Voor de leerlingen van de Wijnpers betekent dit dat zij gedurende een week de theorie kunnen omzetten in de praktijk. Ze krijgen met deze cursus een unieke kans om bovenop hun einddiploma ook het attest ‘erkenning bosexploitatie’ te bekomen. Zo doen ze de nodige ervaring op en kunnen we er als provinciale school ons steentje toe bijdragen om de overgang tussen onderwijs en arbeidsmarkt zo vlot mogelijk te laten verlopen’, zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor onderwijs.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.