Stad zoekt uitbater watermolen Parkabdij

Midden februari starten de restauratiewerken aan de watermolen en Sint-Janspoort in de abdij van Park.

De watermolen en de Sint-Janspoort worden zowel binnen als buiten gerestaureerd. Tussen beide gebouwen in komt een nieuwbouw. Ook de molenzaal wordt hersteld en de watermolen wordt opnieuw maalvaardig gemaakt. In het gerestaureerde pand komt een horecazaak met aan de rivierkant een terras. De overige ruimten kunnen gebruikt worden als vergaderzalen en dergelijke.

Voor de uitbating zoekt de stad een geëngageerd iemand die zich verbonden voelt met de stad en de site van de parkabdij en die zijn uitbating een uitstraling geeft in overeenstemming met de historische en culturele site. De uitbater zal minstens één keer per maand de molen doen draaien en didactische demonstraties geven.

Het einde van de restauratie is gepland midden 2013. Daarna moet de uitbater zelf instaan voor de inrichting van keuken en meubilair. Verwacht wordt dat het complex operationeel zal worden ten vroegste in de tweede helft van 2013.

Molenenthousiastelingen, grijp uw kans!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.