Lezing over de Russische gemeenschap in Leuven

Op donderdag 9 februari 2012 om 19u houdt Alexander Konovaloff in het Erasmushuis van de Faculteit Letteren een lezing over de geschiedenis van de Russische gemeenschap in Leuven vanaf 1921 tot heden.

Op basis van recent onderzoek van dr. Vitali Koissin wordt in deze lezing aan de hand van uniek beeldmateriaal een licht geworpen op de verrassende rol die de kleine universiteitsstad Leuven heeft gespeeld in de religieuze en culturele geschiedenis van de Russische diaspora. In dit verhaal, dat enkele jaren na de Oktoberrevolutie aanvangt, maak je kennis met een reeks markante persoonlijkheden, waaronder vorst Sjakhovskoj, de dichter, monnik en latere aartsbisschop Ioann van San-Fransisco, en aartsbisschoppen Georges van Syracuse (Tarasoff), Serge van Evkarpia (Konovaloff) en Gabriël van Komana (De Vylder).

De toegang is gratis en iedereen is welkom. Gelieve per mail in te schrijven bij de coördinator van het Centrum voor Russische Studies, Maarten Horeman.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.