Colora festival in februari – maart

Colora festival is een kleinschalig, gezellig en kwaliteitsvol wereldmuziekfestival in Leuven. Via de universele taal muziek zet het festival het positieve van onze interculturele samenleving in de verf.

Programma:

Jaune Toujours (België), Balkan, mestizo – donderdag 16 februari, 22u, café Libertad
Jaune Toujours staat tot ver buiten de landsgrenzen bekend om zijn explosieve, stedelijke mengeling van muziekgenres en talen. Met de energie van een rockgroep (zonder gitaren!) het improvisatieplezier van een jazzcombo en het charisma van een straatmuzikant belten ze hun poëtisch pertinente samenlevingsbeschouwingen van de daken. Voeg daar een snuif typisch Brusselse zelfrelativering aan toe en je weet op welk feestje je bent. Catchy songs, punky attitude, drum&brass, Balkan madness, accordeondub en Belgische ska.
www.choux.net
i.k.v. Kulturama

Kompas (België) klezmer, Balkan – maandag 27 februari, 21u, café Oase, Oude Markt 53
Kompas is een muzikaal trio dat zich aangetrokken voelt door de roep van het “magnetische oosten”. Ze hebben geen specifiek reisdoel voor ogen, maar worden gevonden door Oost-Europese melodieën en ritmes. En daar gaan ze dan mee aan de slag, roeiend met de riemen die hun pad kruisen. Op hun eigen manier kneden ze het barre en mysterieuze materiaal van de Oost-Europese en Joodse muziek tot energieke klanken. Klanken die de melancholie overstijgen in een bruisende muzikale ambiance, en die drie muzikanten doen versmelten tot een (h)echte belevenis. Hoppa, hoppa … !!!
www.kompasmuziek.be

Fatou Linsan Barry (Guinee) fula, West-Afrikaans – vrijdag 30 maart, 21u, STUKcafé, Naamsestraat 96
Fatou Linsan Barry is sinds enkele jaren een van de meest populaire Peul-zangeressen van Guinee. Fatou Linsan wierp zich op als een voorbeeld van de typische Peul-muziek, die zich onderscheidt van de Madinka door het gebruik van de fula-fluit en de specifieke ritmes. Haar eerste cd kwam tot stand met de hulp van Pamphile de Souza en Mory Kanté en werd meteen een succes in Guinee. Haar tweede cd werd opgenomen in de befaamde JBZ studio (Alpha Blondy, Youssou N’Dour) in Abidjan. Sinds begin 2000 werd zij ook opgemerkt in het buitenland en had zij verschillende tournees in Europa en Amerika. In maart is zij opnieuw in Europa en geeft zij met haar band een concert dat een streling voor oog en oor is op Colora festival en Afrika Filmfestival in het STUKcafé.
www.youtube.com/watch?v=dACeeQeXYus
i.s.m. Afrika Filmfestival en Bana Leuven

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.