Folk in Leuven en JazzOra op het kruispunt van folk, jazz en klassiek

Cd-voorstelling “October Sunrise”. Hoewel zijn wortels in de folk en traditionele muziek liggen, begeeft snarenpoëet Maarten Decombel zich onder eigen naam naar een veel persoonlijker universum. Een Mikrokosmos die klinkt als een roadtrip langsheen wonderlijke ontmoetingen, ingrijpende gebeurtenissen en fantastische personages.

De inspiratie voor dit programma stond jarenlang te pruttelen op een laag vuurtje in de stoofpot van Maartens brein en wordt vandaag mee op smaak gebracht door drummer Louis Favre (F) en contrabassist Rui Salgado (Port). De melodieuze schrijfsels bevinden zich op het kruispunt van jazz, folk en klassiek en vormen het vertrekpunt van een avontuurlijke reis op de golven van hun verbeelding. Met de gitaar als centrale pijler mengen ze inventieve lijnen, improvisaties en grooves minutieus dooreen tot een coctail die recht naar het hart gaat.

Bart Stouten van Klara (Bellevue, ex-Tuin Van Eden): “De muziek plaatst geen spot op zichzelf, maar wil zich helemaal ten dienste stellen van de evocatie van een sterke sfeer, die voor mij de laatste winterdagen in Oostende in de herinnering brengt, een wandeling op het verlaten strand, onder een zonnetje dat laag door goudkleurige wolken schijnt. Wat een zalige momenten! Zelden was muziek zo weldadig”.

Vrijdag 17 februari 2012.
Toegang: 8/6€. Deuren 20u, start concert 21u.
Reserveren kan via www.oratorienhof.be.
CC Oratoriënhof: Mechelsestraat 111, 3000 Leuven (toegang langs de tuin).
www.maartendecombel.com

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.