Kulturama steekt de lichten aan

Op donderdag 16 februari starten de allerlaatste culturele hoogdagen van Leuven. Kulturama is toe aan zijn tiende en daarmee ook laatste editie. Het cultuurfestival eindigt in stijl, met meer partners en meer activiteiten dan ooit tevoren.

Maandag 13 februari steekt kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh de lichten alvast aan. Zij bouwen de indrukwekkende stedelijke installatie ‘Skylight‘ boven Het Depot aan het Martelarenplein in Leuven. Om 19.30u wordt de stekker in het stopcontact gestoken in Café Sport.

Met dit project wordt het station — de belangrijkste toegangspoort tot de stad, en sinds de recente transformatie het tweede centrum van Leuven — letterlijk in een nieuw licht gesteld. Aan het uiteinde van de bouwkraan die momenteel wordt gebruikt voor de werken aan muziekcentrum ‘Het Depot’ wordt een reeks lampen bevestigd. Door deze ingreep wordt de kraan ’s avonds getransformeerd in een enorme straatlamp die de stationsomgeving van Leuven in fel wit licht zal doen baden. Van veraf wordt Skylight een landmark in de stad. Deze interventie staat in het teken van de culturele dynamiek die de stad gedurende het kunstfestival Kulturama zal kenmerken.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.