Brasserie Improvisio Leuven

Het is blijkbaar niet eenvoudig om op vrijdagmiddag een restaurant te vinden in de Leuvense binnenstad waar je nog een tafeltje kan bemachtigen zonder reservatie. Dat hebben m’n vader en ik mogen ondervinden toen we op een vrijdagmiddag in januari samen wilden lunchen in Leuven. Na een paar vergeefse pogingen, viel mij Brasserie Improvisio te binnen. Het is een gezellig en ruim restaurant gevestigd in een schitterend gerenoveerd pand op de binnenplaats van de Romaanse Poort. Het deed vroeger dienst als kruidenmengkamer van het 10e eeuwse Oud Gasthuys van Leuven, gerund door zusters Augustinessen. Dat maakt het tot een unieke locatie in het bruisende centrum. Het authentieke karakter is in het minimalistische interieur goed bewaard gebleven. Ik was er enkele jaren geleden naar een babyborrel geweest want Improvisio is ook sterk in het organiseren van recepties, bbq’s, evenementen en allerhande (familie)feestjes voor maximaal 100 personen. Ik was er ook al eens in de zomer en dan is het heerlijk vertoeven op één van de twee idyllische buitenterrassen die het restaurant rijk is.

Je kan bij Improvisio terecht voor een snelle lunch of een uitgebreide maaltijd. De kaart is gevarieerd en de gerechten zijn gebaseerd op de traditionele Frans-Belgische keuken. Brasserie Improvisio denkt ook aan de bierliefhebber. Het heeft namelijk een mooie, gevarieerde bierkaart en het verdeelt de Leuvense bananenlikeur Musa Lova, waar de Leuvenaars trots op mogen zijn. M’n vader en ik hadden geen haast, dus kozen we voor een uitgebreide lunch. We begonnen met de soep van de dag: champignonroomsoep, gepresenteerd in een heel mooi mini-soeppotje met dekseltje. Onze keuze voor het hoofdgerecht viel op een visgerecht (want ja, vrijdag is nog altijd visdag): pladijs op een bedje van groene groenten, mosterdsaus en pommes duchesse. Heel lekker en ook weer zeer mooi gepresenteerd.

En ja, dan was het tijd voor het laatste en belangrijkste onderdeel van onze lunch: het dessert!  M’n vader had gekozen voor de “Marquise van zwarte chocolade met ijs van Musa Lova (de Leuvense bananenlikeur!) met Javakoffie”, niet alleen een streling voor de tong maar zeker ook voor het oog. Ikzelf had gekozen voor een klassieker onder de desserten: de dame blanche met warme Callebautchocolade, perfect smeuïg! In totaal kostte deze lunch (drank inbegrepen) ons 75 euro, een prima prijs-kwaliteitsverhouding.

Praktisch:
Brasserie IMPROVISIO
Brusselsestraat 63B
3000 Leuven
Tel: 016/20.76.46
http://www.improvisio.net/

Onze keuze:
Soep van de dag: champignonroomsoep (foto)

Hoofdgerecht:
Pladijs op een bedje van groene groenten, mosterdsaus en pommes duchesse (foto)

Dessert:
Dame Blanche met warme Callebautchocoladesaus (foto)
Marquise van zwarte chocolade met ijs van Musa Lova met Javakoffie (foto)

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.