Het Depot wordt nog cooler!

In oktober vorig jaar hield muziekcentrum Het Depot ‘Cool’ boven de doopvont. Een concertreeks van soul, funk, jazz, hiphop, fusion en alles daarrond.

Directeur Mike Naert: “Weinig zalen in België focussen op soul. Wij doen het eigenlijk al jaren. Zo hadden we Sharon Jones and The Dap Kings, The Heptones, De La Soul, Meshell Ndegeocello, Leela James, Us3, Madcon, Mayer Hawthorne, José James, Aloe Blacc en vriend aan huis Jamie Lidell. In het najaar hebben we beslist om deze concerten een soort van kwaliteitslabel te geven en dat is ‘COOL’ geworden.

Alles wat we programmeren onder COOL is very cool en straalt een relaxte sfeer uit. COOL gaat over de vibe die de muziek uitstraalt: het is geïnspireerd door zowel Prince als Miles Davis. We programmeren zowel funk, soul als hiphop of ska: het gaat over muziek die dezelfde roots heeft… Als je een groep niet kent, maar ze staat bij ons geprogrammeerd onder COOL, dan weet je… ja, dat het cool wordt!

Voor nieuwjaar hebben Charles Bradley, The Aggrolites, Zara McFarlane, Owiny Sigoma Band, LeFtO en Raphael Saadiq alvast de juiste toon gezet.

Naert: “Ik ben echt fier op wat we geboden hebben. Soul, funky ska, jazz, fusion en een echte wereldster. COOL kon op korte tijd rekenen op veel fans en ook in 2012 kondigen we enkele kanonnen aan.

COOL is meer dan enkel een optreden. Het Depot wil de bezoekers het Cool-gevoel geven.

We programmeren ook altijd een voorprogramma of dj in de stijl van de main act en richten de zaal extra gezellig in. Ook het personeel krijgt een coole outfit. Bij Ghostpoet en Talib Kweli nodigen we in samenwerking met urban woorden ook 2 spoken word-artiesten uit die de affiche echt af maken.”

Het programma:

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.