Casa Bollicine

Omwille van tijdsgebrek in de week, moet er op zaterdag al eens gewinkeld worden. Tijdens die omzwervingen in de stad is het zoveel aantrekkelijker om binnen te springen op een van de vele lunchadressen die Leuven telt. Zo ook op de Parijsstraat, waar sedert enkele weken Bed en Bistro Casa Bollicine zijn deuren heeft geopend. In dit pand was de voorbije 33 jaren de broodjeszaak “ Pick-Nick” gevestigd.

Inmiddels werd het handelspand grondig gerenoveerd wat resulteerde in een strak en smaakvol interieur in vooral zwarte en witte tinten. Het houten bord voor de deur lokt voorbijgangers binnen met ontbijt en broodjes. De bistro is niet erg groot en biedt plaats aan zo’n 20 personen.

Op de kaart kan je een keuze maken tussen een ontbijt, koude en warme broodjes, salades en zoetigheden. Zoals de naam al doet vermoeden, ontbreken ook de bubbels niet.

Wij kozen voor een broodje Prosciutto Parma en een broodje Mortadella, vergezeld van een glaasje prosecco en water. Al snel werden de prosecco en het water aan tafel gebracht. Het water werd gepresenteerd in een elegant glazen flesje met daarop de naam van de zaak, zoals je dit tegenwoordig op vele plaatsen ziet. Bij wijze van versnapering werd een kommetje gekruide croutons op tafel gezet.

Hoewel de kaart waarschuwde voor langere wachttijden omdat men met verse producten werkt, werden niet veel later twee mooi ogende borden voor onze neuzen geschoven. Twee verse broodjes – niet zo’n sponzen miskleunen – rijkelijk belegd en voorzien van een slaatje van rucola. Lekker.

We sloten af met koffie – waarbij we maar net aan de verleiding konden weerstaan van de vele zoetigheden die aan de tafels naast ons werden bezorgd: verse tiramisu, chocolademousse en huisbereide eclairs.

De prijzen voor de broodjes zijn redelijk. Beide broodjes kostten 6 euro. Voor een broodje Prosciutto Parma, een broodje Mortadella, een glaasje Prosecco, een glas water, een espresso en een caffé latte betaalden we 25 euro.

Boven de bistro ligt een B & B die – afgaand op de website – drie prachtige kamers herbergt.

Praktisch
Bed en Bistro Casa Bollicine
Parijsstraat 7, 3000 Leuven
016 848 732
www.casabollicine.be

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “Casa Bollicine”

Carolien
(on februari 19th, 2012 at 16:45)

Klinkt goed! Moeten we zeker ook eens proberen.

 
hedwig
(on april 15th, 2012 at 12:20)

Nog beter dan de broodjes is het ontbijt dat er wordt geserveerd! Je kan er iedere dag van een ‘luxe-ontbijt’ genieten, ook op zondag. Voor 19,5 euro krijg je een glaasje prosecco, vers geperst fruitsap, een koffie/thee, verse broodjes, spek en ei, yoghurt, vers fruit, diverse soorten beleg, zelfgemaakte confituur, gerookte zalm en diverse koffiekoekjes. Je stapt er meer dan voldaan weer buiten. Een echte aanrader.

 
Alles over Pinkpop
(on april 15th, 2012 at 18:50)

Leuk geschreven! Had het zelf niet beter kunnen verwoorden.

 
Casa Bollicine « Leven in Leuven
(on december 15th, 2015 at 23:31)

[…] onze attente vrienden en mede-auteurs van Leven in Leuven, kregen we een tijd geleden een luxe ontbijtbon cadeau voor Casa Bollicine. Uiteraard stonden we te […]