d’Artagnan

Sinds september is restaurant d’Artagnan terug te vinden in het prachtig verbouwde pand waar vroeger de Velpia huisde. Toen ik op zoek was naar een locatie voor het jaarlijkse kerstdiner van onze vriendenkring, dacht ik meteen aan het mooie zaaltje achteraan het restaurant. Ik nam contact op met restaurant d’Artagnan en kreeg twee menuvoorstellen toegestuurd, bestaande uit drie gangen met de keuze tussen vis of vlees. Onze groep ging voor de menu van 38 euro. Wie aangepaste wijnen bij het eten wilde betaalde daarvoor 16 euro per persoon extra.

Het zaaltje was een perfecte plek voor ons kerstfeest. Onze groep van twintig personen paste perfect rond de tafel. De uitbaatster kwam op voorhand rond aan tafel om de keuzes van al de personen te noteren. Op basis daarvan maakte ze een plannetje van de tafel waardoor de bediening wist wie welk gerecht had besteld en ze ons de rest van de avond niet meer moesten lastigvallen. Een simpel idee dat ervoor zorgde dat we niet gestoord werden tijdens onze gesprekken.

We startten de avond met een aperitiefje (cava, porto, martini of kirr) en genoten van de appetizers die ons voorgeschoteld werden. Mijn persoonlijke favoriet was het scampihapje.

Als voorgerecht had ik voor de ravioli van boschampignons gekozen. Werkelijk om duimen en vingers af te likken. Al had de portie voor mij wel een beetje groter mogen zijn. Het gerecht smaakte naar meer! De parelhoen was al even verfijnd, al had ik graag wat meer groenten gehad. Een dubbele portie van die heerlijke canneloni van groene kool, daar had ik zeker geen neen tegen gezegd. Al de gerechten werden trouwens met zeer veel aandacht en zorg geserveerd op mooie borden.

Het dessert, peercompote met huisbereid kaneelijs, was een zoete afsluiter van de maaltijd. Alhoewel, een echte afsluiter was het niet. Bij de koffie of thee kregen we nog allerlei lekkers: macarons, chocomousse en cakejes. Meer dan voldoende om de allerlaatste gaatjes op te vullen en met een meer dan voldaan gevoel van tafel te kunnen gaan.

Het was zo gezellig dat we nog bleven plakken tot een uur of elf voor een digistief of twee, of drie. Ik genoot alvast van mijn heerlijke Poire Williams en snoepte van een overgebleven macaron.

In totaal kostte dit avondje uit mijn vriend en mezelf iets minder dan 80 euro per persoon. We namen allebei de menu met aangepaste wijnen, maar de aperitief en de digestieven, maakten dat dit toch een vrij prijzige avond was. Het eten is erg lekker bij d’Artagnan en je krijgt er zeker waar voor je geld, maar de dranken zijn een beetje aan de dure kant.

Menu voor 38 euro
Pladijsfilet met Krokante Courgette
Of
Ravioli van Boschampignons met Rucola en Parmezaanse Kaas

Filet van Snoekbaars met Jonge Prei en een Blanke Botersaus
Of
Parelhoenfilet met Canneloni van Groene Kool, Krieltjes en een Rozemarijnsausje

Kaasbordje
Of
Compote van Durandeau Peer met Huisbereid Kaneelijs

Praktisch
Naamsestraat 72, 3000 Leuven
016 29 26 26
info@restaurantdartagnan.be
http://www.restaurantdartagnan.com/

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “d’Artagnan”

verhavert bart
(on februari 27th, 2012 at 8:43)

ben even tevreden over dit resto.
enkel de dure dranken waren het enige minnetje.