KU Leuven stelt dertien Faculty STARs voor

De KU Leuven presenteerde deze week voor het eerst dertien Faculty STARs. Deze Faculty Student Artists in Residence worden het artistieke gezicht van hun faculteit en krijgen tot aan het eind van het academiejaar tal van kansen om hun talent te tonen en verder te exploreren. De geselecteerde studenten zijn actief in fotografie, beeldende kunst, literatuur, dans en muziek.

De lancering van Faculty STARs gebeurde bij de start van het academiejaar 2011-2012. De Dienst Cultuur en de dertien faculteiten gingen de afgelopen maanden op zoek naar studenten die creatief bezig zijn met fotografie, schilderkunst, muziek, poëzie, dans, performance of een andere kunstvorm. De kandidaten konden tussen 26 september en 6 november 2011 individueel of in groep een portfolio inzenden op www.facultystars.be.

Uiteindelijk werden 105 portfolio’s ingediend en beoordeeld door een professionele jury uit de Leuvense culturele sector. Ook het publiek mocht een voorkeurstem uitbrengen via Facebook. De selectie van de jury en de winnende publieksstem vormden per faculteit een top vijf, waaruit de decaan, de culturele faculteitsvertegenwoordiger en de cultuurverantwoordelijken van de studentenkringen hun Faculty STAR kozen.

Elke faculteit en de vele studentenkringen zullen hun Faculty STAR dit voorjaar podiumkansen geven als huiskunstenaar op diverse gelegenheden. Daarnaast krijgen alle dertien Faculty STARs een meter of peter uit de Leuvense culturele scene die samen met de Dienst Cultuur een individueel coachingtraject voor hen zal uitstippelen. Zo’n traject kan bestaan uit een of meerdere masterclasses, ontmoetingen met inspirerende kunstenaars, nagesprekken bij voorstellingen of tentoonstellingen, tot participeren in een kunstenaarsatelier. Op de blogpagina’s zullen de Faculty STARs berichten over hun vorderingen in het traject. Een groot slotevenement vindt plaats op donderdag 10 mei. Dan tonen de 13 Faculty STARs hun werk in de Universiteitshal.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “KU Leuven stelt dertien Faculty STARs voor”

verhavert bart
(on februari 27th, 2012 at 8:38)

goed idee om jong talent aan te moedigen