Speciaalbier, vrouwen weten ook waarom

Iedere vrouw kent wel deze situatie. Je staat, als vrouw, leuk te babbelen met je beste vriendinnen aan de toog van je favoriet café. Rond jou staat een cocktail, enkele glaasjes wijn of cava. Maar eigenlijk heb jij gewoon zin in een lekker biertje. Maar als je vraagt om een biertje, kijken je vriendinnen je lachend aan. “Een vrouw drinkt toch geen bier?

Mannen drinken bier, vrouwen drinken wijn“. Dat is het heersende stereotype. Een vrouw die een speciaalbier drinkt, levert regelmatig opgetrokken wenkbrauwen op. En vrouwen schikken zich naar dat stereotype en drinken, onder de sociale druk, nog steeds het liefst wijn. En als ze zich wagen aan bier, is het meestal een mierzoet, synthetisch smakend kriekbier.

Bier kan nochtans, net als vrouwen, sexy zijn. Het is een verfijnd, geraffineerd product. Schenk eens een bier in een wijnglas en je beleeft de elegantie. Bieren en vrouwen, daar zit veel gelijkheid in. Die wereld willen de Leuvense Biertherapeuten samen met de vrouwen ontdekken. Onbekend is onbemind. We willen de vrouwen laten kennismaken met de rijkdom van onze biercultuur en verduidelijken waarom vrouwen en bier eigenlijk voor elkaar gemaakt zijn. De vrouw heeft immers een belangrijke rol gespeeld in het ontstaan en de ontwikkeling van bier en brouwerijen.

Daarom nodigen de Leuvense Biertherapeuten iedere vrouw uit om de rijke bierwereld te komen ontdekken op zaterdag 17 maart vanaf 20u in het M-Café (Savoyestraat 10, Leuven, vlakbij het M-Museum).
Onze gastspreker is Sofie Vanrafelghem, co-auteur van het boek “100x proeven van straffe streekbieren” en (culinair) journalist voor reisreporter.be en de Concentra-groep. Zij weet als geen ander dat bier onterecht wordt beschouwd als een mannendrank. En haar taak wordt om jullie vrouwen te overtuigen van het tegendeel. De bieren die we gaan proeven, zijn kleine proevertjes van 15cl, Belgische bieren gebrouwen door vrouwen. Kostprijs is slechts 10€, alles inbegrepen.

ENKEL VROUWEN WORDEN TOEGELATEN. Daarom moet je vooraf inschrijven door een mailtje te sturen naar lbt@zythos.be of een SMS te sturen naar 0495/244566 met je naam en aantal personen. We houden ook het aantal plaatsen beperkt, dus schrijf je snel in.

Mannen weten misschien waarom, maar vrouwen dus ook.

SPECIAALBIER, VROUWEN WETEN OOK WAAROM
Zaterdag 17 maart om 20u
M-Café, Savoyestraat 10, Leuven (Vlakbij Museum M)
ingang: 10€
Vooraf inschrijven: SMS naar 0495/244566 of mail naar lbt@zythos.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.