KU Leuven ontwikkelt mee encryptiemethode voor de allerkleinste toestellen

Onderzoeker Dr. Andrey Bogdanov van de KU Leuven samen met onderzoekers van de Ruhr Universit├Ąt Bochum in Duitsland, Orange Labs in Frankrijk en de Technische Universiteit van Denemarken, heeft een encryptiemethode ontwikkeld op maat van zeer kleine toestellen zoals autosleutels en medische implantaten. Normale encryptie algoritmes zijn niet bruikbaar op kleine systemen omdat ze een redelijke hoeveelheid rekenkracht vereisen. Nochtans zou het nuttig zijn als de wireless communicatie met een medisch implantaat ook beveiligd wordt. Dit nieuwe algoritme genaamd ‘PRESENT’ heeft veel minder schakelingen nodig dan veel gebruikte algoritmes zoals AES, maar het zorgt toch voor een zekere beveiliging. Dit nieuwe algoritme PRESENT wordt samen met een ander algoritme (CLEFIA) gepubliceerd als de ISO standaard met nummer ISO/IEC 29192-2:2012.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.