Komende weken: sterke verkeershinder Vaartkom

Door onverwachte omstandigheden is de planning van de werken rondom de Vaartkom aangepast. Hierdoor zullen er op beide oevers tegelijk grote werkzaamheden plaatsvinden. Dit gaat zonder twijfel veel verkeershinder teweegbrengen. Het is dan ook raadzaam om de Vaartkom met de wagen tot begin april te vermijden.

Vermoedelijk vijf maart starten er grote nutswerken op de noordelijke oever van de Vaartkom (kant Wilsele Dorp). Hierdoor is er geen verkeer meer mogelijk tussen de Kolonel Begaultlaan en de omgeving van het Entrepotgebouw (Burchtstraat, Mechelsesteenweg Vaartstraat…).

Tegelijk is de zuidelijke oever (kant binnenstad) moeilijk toegankelijk door de dringende afbraak van het voormalige brouwerijgebouw.

Wie niet in de Vaartkom moet zijn, kan dan ook de komende weken beter de omgeving vermijden en (de ring rond) de stad bereiken via de Nieuwe Mechelsesteenweg of de Aarschotsesteenweg. Hou er wel rekening mee dat deze laatste op zijn beurt is afgesloten ter hoogte van Interleuven. Daar is wel een omleiding voorzien via de Wijgmaalsesteenweg, Remylaan en Weggevoerdenstraat.

Indien de werken naar wens verlopen, moet de noordoever weer toegankelijk zijn vanaf begin april.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.