Koordinaat brengt Matthäus-Passion van Bach

Op 24 maart 2012 brengen Kamerkoor Koordinaat en vocAmuze de Mattheuspassie van Johann Sebastian Bach, in de historische versie van Felix Mendelssohn. Beide koren krijgen voor deze gelegenheid versterking van gerenommeerde solisten en worden begeleid door een dubbel orkest met professionele muzikanten. Het geheel staat onder leiding van Dimitry Goethals.

De Mattheuspassie wordt alom beschouwd als een van de grootste monumenten uit de klassieke muziek, maar dat we het stuk vandaag kennen, hebben we in de eerste plaats te danken aan Felix Mendelssohn. Hij haalde het werk een eeuw na het overlijden van Bach terug van onder het stof uit en paste het aan aan de noden van zijn tijd. Hij schrapte enkele recitatieven en aria’s, zodat het bijbelverhaal tot zijn essentie herleid werd, en de uitvoeringsduur gevoelig ingekort. Ook verving hij de oboe d’amore en oboe da caccia door klarinetten en schreef hij de becijferde bas helemaal uit voor een trio van twee celli en contrabas.

Het concert gaat door in de Boodschapkapel van het Heilig Hartinstituut in Heverlee op 24 maart om 19.30 uur.

Tickets kosten 30 / 20 / 16 euro (rang 1 / rang 2 / studenten) in voorverkoop en kunnen besteld worden bij de koorleden, on-line op www.mattheuspassie.be/mp/tickets of per SMS op 0484 978 930 door een bericht “BESTEL x KAARTEN RANG x VOOR naam en/of email-adres”.

Meer informatie over het concert vind je op www.mattheuspassie.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.