Publieksprijs E-award trok al meer dan 1500 stemmers!

De E-award naar aanleiding van de Digitale Week van het Leuvense LINC vzw, blijkt een week na bekendmaking van de laureaten immens populair te zijn. In minder dan een week tijd vonden al meer dan 1500 stemmers hun weg naar het stemformulier van de publieksprijs. Onder hen ook bekende namen als Patrick Janssens, burgemeester van Antwerpen.

De E-award wordt dit jaar voor het eerst in de huidige vorm georganiseerd door LINC vzw. Naar aanleiding van hun Vlaamse campagne rond ‘De Digitale Week’ reiken ze een prijs uit die goede digitale initiatieven eens extra in de kijker zet. Omdat niet alleen professionals een mening hebben over wat dat ‘goed’ nu eigenlijk is, werd er besloten ook de mening van het brede publiek te vragen. Dat bleek een zeer succesvolle zet: al meer dan 1500 stemmen werden geregistreerd. En er komen er nog ieder moment nieuwe binnen.

Op de winnaar is het nog even wachten. Pas op hun Vlaamse studiedag, ‘#Internet(R)evolutie! Naar sociaal-cultureel(net)werken’, op 16 maart maakt LINC vzw de winnaar bekend. Die krijgt de E-award dan overhandigd uit handen van Vlaams minister Ingrid Lieten. Aan de E-award is ook een fysieke prijs verbonden: een tabletcomputer met een jaar lang gratis internet van Belgacom. De winnaar van de publieksprijs krijgt een Xbox met Kinektbundle van Microsoft. Naast deze twee prijzen worden er ook een aantal kleinere prijzen uitgereikt.

Tot slot nog even de tien kanshebbers op een rijtje: Computerbuddy’s van Seniorendienst Stad Gent, Digikriebels van Digitaal.Talent@Gent, De interactieve leerkracht van KAHOSL, DigiNatives van het Leuvense Link in de Kabel vzw, Start to Game in de bib van Winob, Digigids van Bibliotheek Bornem, Byte me! van Jeugdwerknet, Initio van CKG Kapoentje vzw, Beste buur, beste burgemeester van Vormingplus Antwerpen en Gent in 3D van Stad Gent.

Wil je zelf mee stemmen? Ga dan snel naar http://www.digitaleweek.be/studiedagen12!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.