Florilegium brengt Madrigalenconcert

Op 10 maart om 20.00u brengt Florilegium een Madrigalenconcert  in de Romaanse Poort in Leuven.

Met Gioite tutti! brengt vocaal ensemble Florilegium je in fijnzinnige Venetiaanse carnavalssfeer. Op het programma staat een selectie van madrigalen van componisten die rond 1600 actief of bekend waren in Venetië en omstreken: Claudio MonteverdiAndrea GabrieliCypriano de RoreOrazio Vecchi

Voor dit concert werkt Florilegium samen met Erik De Smidt, die het koor begeleidt op verschillende historische tokkelinstrumenten en renaissancedansen speelt als intermezzi.
Marion Folkema verzamelde een groep jonge dansers die de muziek ook tot beweging brengen. Hun choreografie houdt het midden tussen klassiek ballet en een eigentijdse bewegingstaal. Door ook het koor en de luitist subtiel in de beweging te betrekken, wordt het concert een avontuurlijk en intens samenspel … in suoni, in canti e in balli!

Alle details vindt je hier.

Kaarten kunnen altijd gereserveerd worden via kaarten@florilegium.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.