Siska Goeminne signeert haar nieuwe roman

Op zaterdag 17 maart van 14.00u tot 16.00u signeert Siska Goeminne haar nieuwe young-adult roman “Raak me dan, als je kan” in de Standaard Boekhandel in de Diestsestraat.

Siska Goeminne (geboren 30 oktober 1968) woont in Kessel-Lo en is moeder van vier kinderen: Marieke, Lieze, Jef en Kato. Ze studeerde Germaanse Taal- en letterkunde aan de K.U. Leuven waar ze ook een tijdje werkte. Nadien werkte ze een jaar op een CLB-project voor kansarme ouders. Daarna werkte ze nog een aantal jaar als redacteur voor kinderboekenuitgeverij Clavis.
Haar grote droom – het schrijven van een boek – kwam er na een gesprek over ‘denken’ met haar oudste dochter Marieke, toen zeven jaar oud. Het boek kreeg de titel “Het hoofd van Marieke”. Ook haar andere drie kinderen kregen elk hun boek: “De billen van Mamoe”, “Wie heeft mij uitgevonden” en “twee meisjes”. Ondertussen is Siska Goeminne voltijs auteur sinds 2005 en heeft al een heel aantal kinder- en luisterboeken op haar naam staan.
“Raak me dan, als je kan” schreef ze voor een young-adult publiek

Korte inhoud
Om een pijnlijk voorval te verwerken, trekt Runes moeder zich een tijd terug aan zee – Rune, koppig en onstuimig, moet noodgedwongen mee. Ze ontmoet er Simon, een in zichzelf gekeerde jongen, die vergeefs probeert door te dringen tot het geheim dat zijn ouders voelbaar voor hem verbergen.
Rune en Simon zijn verschillend als de wind en het water, maar ze worden door de loop van hun leven onherroepelijk naar elkaar toe getrokken. De wisselwerking tussen hen wordt er één van raken en geraakt worden. Als ze op een dag slaande ruzie krijgen, maakt Simon een drastische keuze die hen uiteendrijft.
Gaan ze ieder weer hun eigen weg, of blijven ze reiken naar de ander?

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.