Erfgoeddag 2012: kies je held

Op zondag 22 april 2012 staat de twaalfde editie van de Erfgoeddag in Leuven volledig in het teken van helden. 28 Leuvense erfgoedpartners nemen verschillende lokale, nationale, bekende of minder bekende helden onder de loep. Tussen 10:00 en 18:00 kan je alles gratis meebeleven en kiezen uit een dertigtal activiteiten. Het programma zal beschikbaar zijn vanaf donderdag 20 maart 2012. Je kan het programma afhalen in de Bibliotheek Tweebronnen (Diestsestraat 49/Rijschoolstraat 4) of Toerisme Leuven (Naamestraat 1) of bestellen via erfgoedcel@leuven.be of 016 27 22 85.

De Erfgoedcel Leuven organiseert in het kader van de Erfgoeddag 2012 een Facebook actie: welke held verdient volgens jou een plaats op de gevel van het Leuvense stadhuis? De 200 historische figuren die nu staan afgebeeld op het Leuvense stadshuis zijn in de tweede helft van de 19de eeuw geselecteerd door een commissie op basis van hun heldhaftigheid voor Leuven. Voor de Erfgoeddag wil het stadsarchief 5 helden uit de historische reeks “ruilen” voor 5 hedendaagse helden. Jij kan mee bepalen welke helden dit worden door een foto en omschrijving van je held te posten op de facebookpagina van de Erfgoedcel Leuven.

De expo start op Erfgoeddag, op zondag 22 april 2012, en loopt tot en met zondag 13 mei 2012 in het stadhuis.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.